Programele termostatului RT310i

RT310i - Explicarea setărilor programelor

 RT310i : Explicarea setărilor programelor (4.1.1.

Descriere :    

Setările programelor vă permit să specificați la ce ore ale zilei doriți să se pornească încălzirea și la ce temperatură doriți să vă întrețină casa. Sistemul RT310i vine cu câteva programe prestabilite pe care le puteți folosi ca atare sau le puteți schimba pentru a vă satisface cerințele personale.

Tipuri de programe :   

Sistemul RT310i are trei metode diferite în care puteți seta programele.

Toate :    

Prima opțiune vă permite să definiți un set de timpi și temperaturi pentru un program care va rula toată săptămâna. Acesta va efectua aceeași rutină de program în fiecare zi a săptămânii.

5/2 :    

A doua opțiune definește două seturi de programe. Un set de ore și temperaturi care vor fi utilizate pentru perioada săptămânii (de luni până vineri) și un alt set separat care va fi utilizat doar în weekend, deci 5/

Individual :       

Ultima opțiune vă permite să definiți în mod individual un program al fiecărei zile din săptămână, astfel încât să puteți porni încălzirea la diferite ore și temperaturi în fiecare zi.

Programe:    

Fiecare setare a programului conține 6 timpi de pornire și 6 puncte setate pentru a defini temperatura dorită.
Orele de început trebuie setate secvențial, deci fiecare trebuie setat la o oră mai târzie decât cea de înainte. adică programul 2 trebuie să aibă un timp de pornire mai târziu decât programul 1. Nerespectarea acestuia provoacă conflicte și va împiedica termostatul să respecte programul, ceea ce face să pară că nu funcționează corect.


Punctele de referință ale temperaturii pot fi setate pt fiecare dintre orele de început ale programului.

Zile :    

În aplicația RT310i, zilele săptămânii sunt afișate prin litera de start corespunzătoare, adică. M pentru luni, T pentru marți și așa mai departe.

Operațiune :    

Termostatul dumneavoastră RT310i funcționează într-un mod în care programele mențin o serie de temperaturi pe care le setați pe tot parcursul zilei, spre deosebire de programatorii de încălzire centrală vechi care definiseră orele de pornire și oprire.


Prin urmare, când setați un punct de referință pentru temperatură, încălzirea dumneavoastră se va activa

pentru a atinge punctul de referință și apoi se va porni și opri periodic pentru a menține temperatura respectivă până la următoarea temperatură de referință definită.


De exemplu, dacă primul dumneavoastră punct de referință al zilei este la 22’C, iar al doilea la ora 11am

este setat la 20’C, atunci la 11am încălzirea vă va permite să vă răcoriți camera de la 22’C la 20’C. Dacă camera dumneavoastră scade sub 20’C, atunci încălzirea dumneavoastră va porni din nou pentru a permite păstrarea camerei la temperatura respectivă, chiar dacă al treilea punct de referință nu este până la ora 17:00, când doriți ca încălzirea dumneavoastră să revină pentru a spune 22’C. Deci, chiar dacă al doilea punct de referință este cel mai scăzut, nu este un timp de „oprire”, iar încălzirea dumneavoastră va continua să pornească și să se oprească pentru a menține temperatura minimă de 20’C pe care ați setat-o.

Exemple :    

Mai jos sunt câteva exemple programe în aplicație, cu o explicație a modului în care acestea funcționează.


Acest exemplu poate fi folosit de o gospodărie în care proprietarii sunt la muncă în timpul zilei.


06:30 Încălzirea se pornește și încălzește casa la 20’C pentru trezire și pregătire pentru muncă.


08:30 După ce s-a plecat la serviciu, casa este lăsată acum să se răcească la o temperatură de 15’C pentru a economisi energie.


16:30 Temperatura crește la 20’C, astfel încât casa nu este rece când se întoarc proprietarii acasă de la serviciu.


19:00 Temperatura de afară a scăzut și toată lumea este acum acasă de la serviciu, astfel încât casa este făcută mai confortabilă pentru o seară relaxantă.


Ora 22:30 Casa este lăsată acum să se răcească pentru un somn confortabil.




Acest exemplu poate fi folosit de o proprietari pensionarcare se află în casă în timpul zilei.


08:00 Încălzirea se pornește și încălzește casa la 21’C pentru trezire.


12:00 Încălzirea este încă setată pentru a menține temperatura de 21’C pentru a menține casa confortabilă pe tot parcursul zilei.


17:00 Temperatura crește la 23’C, astfel încât casa este caldă pe măsură ce temperatura scade seara.


21:00 Temperatura este lăsată să înceapă să se răcească pentru a face confortabilă dormirea.


23:00 După ce lumea s-a culcat, casa este lăsată acum să se răcească la o temperatură minimă pentru noapte pentru a economisi energie.




Mai jos este un exemplu al unei greșeli frecvente făcute în setările programului, ceea ce face să pară că termostatul nu funcționează și pornește și oprește în mod aleatoriu încălzirea.



În acest exemplu, greșeala făcută este că utilizatorul încearcă să emule timpii de pornire și apoi de oprire ai unui program, dar nu a setat timpii de „OPRIT” la o temperatură suficient de scăzută.


Prin urmare, ei cred că încălzirea va porni la 06:00 până la 09:00, moment în care se va opri până la următorul punct de referință la 12:00. Din nou, ei cred că încălzirea va fi „Activată” până la 13:30, când va fi din nou oprită până la 18:00 și așa mai departe.


Din cauza acestei greșeli, clienții presupun că încălzirea pornește și se oprește aleatoriu pe tot parcursul zilei. De fapt, încălzirea nu va lăsa camera să scadă sub 20’C și astfel va porni în continuare încălzirea pentru a menține temperatura respectivă.


Dacă doriți ca încălzirea să se oprească pentru o perioadă de timp, trebuie să setați temperatura efectivă „Oprit” să fie cu mult sub temperatura normală a camerei, de exemplu 14’C, așa cum se arată în ultima setare pentru noapte.






                                            ____________________________




    • Related Articles

    • RT310i - Setarea programelor în aplicație

      RT310i : Setarea programelor în aplicație (4.3.2)   Descriere: Programările termostatului RT310i pot fi programate și controlate numai din aplicație. Tipuri de programe: RT310i are trei metode diferite în care puteți seta programele. Toate :    Prima ...
    • RT310i - Programe prestabilite

       RT310i : Orare implicite ale programului  Descriere :     RT310i are câteva programe de programe prestabilite pe care să le utilizați. Acestea sunt în format 5 - 2, adică un set de ore de program pentru zilele săptămânii și un set separat de ore de ...
    • RT310i - Setarea programelor pe termostat

      RT310i : Setarea programelor pe termostat (4.3.1)    Descriere :    Setările programelor pentru RT310i pot fi programate numai pe aplicația mobilă sau pe site-ul web. Nu este posibil să programați un program direct de la termostat.
    • Unde se afla codul “SRT” pentru termostatele RT310i?

      Codul se gaseste in compartimentul bateriilor. Indepartati bateriile, notati codul si apoi reintroduceti bateriile
    • RT310i - Cum pot sa instalez un IT500 sau un RT310i care a fost asociat cu alt cont?

      Daca cunoasteti proprietarul anterior, rugati proprietarul sa stearga dispozitivul din contul lui. Apoi veti avea posibilitatea sa asociati dispozitivul cu contul dumneavaostra. Daca nu cunoasteti proprietarul anterior, va trebui sa trimiteti un ...