Cum fac o programare online în calitate de cetățean

Cum fac o programare online în calitate de cetățean

Cum adaug o programare nouă

În calitate de cetățean, după ce am contul creat în portalul de e-Guvernare Regista, adaug în cont instituția de care aparțin (sau instituția la care doresc să fac programarea).  După ce am adaugat instituția de interes, merg pe secțiunea Programări online, din pagina instituției selectate.

Instituția poate să aibă active programările pentru: Acte de identitate, Stare civilă sau Audiențe.


Pentru adăugarea unei programări este nevoie să selectați tipul de programare pe care doriți să o înregistrați. Veți putea efectua mai multe programări de pe același cont doar dacă instituția de interes permite acest lucru pe categoriile de programări online.

Pentru fiecare tip de programare, se va afișa un calendar cu datele disponibile. Pentru fiecare zi selectată din calendar, vor fi afișate intervalele orare disponibile. Acestea pot să difere în funcție de ziua selectată.  Vă apar cu verde datele disponibile, cu roșu cele indisponibile și cu albastru data selectată. După selectarea acestora, câmpurile cu datele personale care vă apar sub calendar, sunt deja completate cu informațiile pe care le-ați salvat la crearea contului (Vezi video mai jos). 

La Pasul 2 din 3 -Verifică instrucțiunile este nevoie să verificați și să țineți cont de instrucțiunile completate în prealabil de către instituție.
Bifă prelucrare date personale  - Este obligatorie și oferă dreptul instituției să vă prelucreze datele, pentru comunicarea privind programarea făcută.
Se pot adăuga programări cu până la un an de zile în avans.
  După trimitere, se va afișa pagina de trimitere cu succes.


Se va  trimite  un e-mail de informare către cetățean, prin care va fi anunțat că programarea a fost înregistrată de instituție cu numărul și data de înregistrare. 


Cum anulez o programare

Dacă dorim anularea unei programări, mergem pe email-ul de confirmare si dăm click pe:
Anulează programarea sau aceasta se poate anula direct din contul de cetațean, din secțiunea Solicitările mele, se va apăsa butonul Vezi detalii din dreptul programării și se va apela butonul Anulează programarea.





Dacă instituția respinge programarea- Se va trimite e-mail doar către cetățean, prin care va fi anunțat că programarea [număr înregistrare] a fost respinsă, alături de un mesaj care va conține motivul respingerii.

Notificările către cetățean se vor trimite automat către adresa de e-mail cu care a fost creat contul în portalul public. 

Zilele libere legale sunt blocate automat în calendar, iar în aceste zile nu se vor putea efectua programari online, în calendar fiind de culoare roșie. Aceeași culoare vor avea și zilele blocate de către instituție și zilele în care programările au atins nivelul maxim configurat.


    • Related Articles

    • Cum plătesc o amendă online în calitate de cetățean

      Pentru a efectua o plată în calitate de cetățean, trebuie să fii înregistrat în contul personal din portalul de e-guvernare Regista: https://eguvernare.regista.ro/ Selectează secțiunea Instituțiile mele, alege instituția către care dorești să ...
    • Cum trimit o cerere, formular online în calitate de cetățean

      Completarea unui formular din portalul public eGuvernare Pentru trimiterea unei cereri către o instituție, este nevoie să va autentificați în contul de cetățean din portalul de eGuvernare Regista. Pentru mai multe informații despre autentificare și ...
    • Cum plătesc impozitele online, în calitate de cetățean

      Pentru a efectua o plată de impozit în calitate de cetățean, trebuie să fii înregistrat în contul personal din portalul de e-guvernare Regista. Selectează secțiunea Instituțiile mele, alege instituția către care dorești să efectuezi plata online, ...
    • Cum plătesc taxele online, în calitate de cetățean

      Pentru a efectua o plată în calitate de cetățean, trebuie să fii înregistrat în contul personal din portalul de e-guvernare Regista: https://eguvernare.regista.ro/ Selectează secțiunea Instituțiile mele, alege instituția către care dorești să ...
    • Identificare video online

      Secțiunea Identitatea mea - Identificare video online După ce contul a fost activat și confirmat, în secțiunea Identitatea mea, îți apar cele două metode de validare confirmate: adresa de e-mail și numărul de telefon. Pentru instituțiile care au ...