Welke gegevens kan ik bij residenten-informatie opslaan?

Welke gegevens kan ik bij residenten-informatie opslaan?

Het bewonersdossier omvat de volgende secties:
  1. Persoonlijke gegevens 
  2. Sociale gegevens
  3. Contactpersonen
  4. Medische gegevens
  5. Opname gegevens
  6. Vroegtijdige zorgplanning
  7. Levensgeschiedenis en doelen

Hieronder bespreken we elke sectie.

Persoonlijke gegevens

In de sectie 'Persoonlijke gegevens' zijn de naam, voornaam, rijksregister, gebortedatum en geslacht ingevuld bij het activeren van een bewoner. 

Welke velden kan je nog invullen? 
  1. Aanspreking: staat je toe om aan te geven hoe de bewoner aangesproken wenst te worden. Er zijn daar drie verschillende mogelijkheden: via een roepnaam of koosnaam, via de voornaam of eerder via formele aanspreking. Indien de bewoner ervoor kiest via een roepnaam aangesproken te worden, dient deze nog ingevuld te worden. Als de bewoner een roepnaam heeft zal die roepnaam ook te lezen zijn in de app.
  2. Nationaliteit.
  3. Taal: De taal van de bewoner kan daar aangegeven worden. Alsook de moedertaal van de bewoner. Studies tonen aan dat bewoners met dementie vaak terugvallen op de moedertaal.  
Als laatste in deze sectie kan u nog extra informatie toevoegen, informatie die 'goed om weten' is. 

Sociale gegevens

De persoonlijke gegevens groepeert informatie rond een persoon en diens levenswijze. Zo kan je hier de volgende informatie bijhouden:
  1. De burgerlijke staat: of de bewoner gehuwd, ongehuwd, weduw(naar) of gescheiden is.
  2. De voorafgaande huisvesting: Hier geeft u even mee in welke type huisvesting die persoon  woonde voor die naar de residentie kwam.
  3. Levensbeschouwing groepeert alle mogelijke religieuze of spirituele voorkeuren
  4. Voedingsvoorkeuren
  5. Voorkeur voor het opstaan en gaan slapen 
  6. De voorafgaande thuissituatie: Hier geef je even aan of de bewoner alleen woonde, met een partner, kind of andere.

Contactpersonen

In de sectie contactpersonen kan je zowel persoonlijke als professionele contactpersonen toevoegen aan en bewoner. Bij het activeren van een bewoner is er hier een dokter al toegekend.

Om een persoonlijk contact toe te voegen, klik je op de kleine '+' dat zich bevindt op dezelfde regel als 'sociale kring'. Als je op de + klikt opent er een formulier waarmee je een nieuw contactpersoon kan toevoegen. Verplichte gegevens hier zijn: een naam, voornaam, telefoonnummer, en de type van relatie (bijv. dochter of schoonzoon). 
Er zijn ook nog enkele optionele gegevens die toegevoegd kunnen worden:
  1. Wettelijke rol: geef hier in of de contactpersoon naast de familiale relatie nog een rol vervult (bijv. bewindvoerder)
  2. Adres van de contactpersoon. Let op! Dit veld dient ingevuld te worden eens deze contactpersoon ook een factuur zal betalen. 
  3. Email
  4. Eventuele opmerkingen
  5. Of de gegevens gebruikt mogen worden voor CRM doeleinden (bijv. het versturen van nieuwsbrieven naar deze contactpersoon)
Eens je de gegevens ingevuld hebt, klik op 'Contact bewaren'. Zo wordt dat contactpersoon toegevoegd aan de sociale kring van die bewoner. Als je nog contactpersonen wil toevoegen, herhaal dan bovenstaande stappen. Om een contact aan te passen volstaat het om op het contact te klikken en de informatie die je wil aanpassen te wijzigen.  Om deze contactpersoon te laten verschijnen in de app of overzicht van de bewoner ga je nog voor die contactpersoon enkele gegevens moeten invullen in de vroegtijdige zorgplanning sectie.

Indien je een professioneel contact (bijvoorbeeld dokter, kinesist etc.) wil aanmaken, klik dan op het '+' icoon rechts van de lijn 'professionele kring'. Je kan daar dan een professionele contactpersoon opzoeken uit de lijst van externe medewerkers. Je kan daar niet enkele dokters toevoegen, maar alle andere externe medewerkers die aan die lijst zijn toegevoegd. Indien je een professioneel contact wil toevoegen die nog niet in de lijst zit, dan zal je die moeten toevoegen via 'externe medewerkers'

Medische gegevens

Bij het activeren is de eerste Katz-score hier ingegeven, alle verdere bewegingen van Katz-score zal je in de statusoverzicht bewaren. In deze sectie krijgt u verder de mogelijkheid de medische gegevens van een persoon te vervolledigen:
  1. De mini-mental state examination (MMSE): De MMSE wordt gebruikt voor het meten van de diesoriëntatiegraad maar hij kan functies als oriëntatie, geheugen, concentratie, taal, eupraxie (cognitieve functies) screenen. De volledige MMSE oefening vind je hier. 
  2. Bloedgroep.
  3. Diagnoses: Wanneer u op het + icoon klikt kan u een diagnose en datum toevoegen.
  4. Medische voorgeschiedenis: Wanneer u op het + icoon klikt kan u voorgeschiedenis toevoegen.
  5. Vaccinaties: Via het + icoon voegt u de vaccinaties (en tijdstip) van alle vaccinaties die een persoon kreeg toe.
  6. Allergieën: Allergieën kan u hier toevoegen.
  7. Medische hulpmiddelen

Opname gegevens

Na de opname kan je in dit scherm het kamernummer van een bewoner aanpassen. Veranderingen bij het bedtype, mutualiteit en zorgkas gebeuren in het statusoverzichtscherm.

Vroegtijdige zorgplanning

Bij de vroegtijdige zorgplanning kan je alle wensen van je bewoner opslaan. Verder kan je hier informatie rond wanneer je contactpersonen kunt contacteren invullen. De contactpersonen die hier worden toegevoegd zie je in de app. Voor sommige delen laten we toe een document op te laden. Alle documenten die u hier toevoegt verschijnen automatisch in het documentendossier van de bewoner. 

Levensgeschiedenis en doelen

Bij de levensgeschiedenis en doelen kan je tal van informatie omtrent het levensverhaal van je bewoner opslaan. 
    • Related Articles

    • Overzichtslijst residenten

      In het portaal onder organisatie vind je het residentenoverzicht die een lijst van zowel huidige, voormalige als toekomstige bewoners bevat. In één overzicht krijg je de basisinformatie van alle bewoners in de organisatie.Ga naar Organisatie > ...
    • Hoe pas ik de informatie van een bestaande resident aan?

      Navigeer naar Residenten > Resident-informatie. Als je op het informatie-icoon klikt, heb je de optie om alle informatie van je resident aan te passen. Het bewonersdossier omvat 8 secties: Persoonlijke gegevens  Sociale gegevens Contactpersonen ...
    • Agenda: conflictmelding bij plannen

      Bij het maken van je planning wil je graag weten of de residenten die je uitnodigt ook effectief kunnen deelnemen. We helpen je hier graag bij en tonen je een overzicht van alle conflicten als je je activiteit bewaart! Wanneer wordt er een ...
    • Kan ik een opmerking bij de medicatie delen?

      Wanneer je een medicatieplanning voor een resident samenstelt is het mogelijk om opmerkingen bij bepaalde medicatie mee te geven. Om een opmerking te delen klik op het bericht-icoon, rechts op de lijn van de gegeven medicatie. Sla het bericht op door ...
    • Hoe pas ik de medische voorgeschiedenis aan?

      Navigeer naar Residenten > Residenten-informatie. Klik hierna op de sectie 'Medische gegevens'. In deze kan je onder andere de medische voorgeschiedenis toevoegen. Als je een item toevoegt, klik dan zeker op de 'Bewaren' knop.